BURDUR GÖLÜ’NE SADAKAT 16 MART 2013

İnsan zinciri oluşturarak derelerin Burdur Gölü’yle buluşmasını simgeleyen dev bir koreografi yapıyoruz.

SEN DE KATIL,BU TARİHİ FOTOĞRAFA YERİNİ AL! BURDUR GÖLÜ’NÜN YAŞAMASINA  DESTEK VER

Doğa Derneği tarafından Burdur’da yürütülen “Burdur Gölü’nün Korunması İçin Kamuoyu Desteği Oluşturma Amaçlı Bilinçlendirme” ve “Türkiye’de Su Kaynaklarının Etkin Kullanımı” projelerinin tanıtımı için Dev Belgesel tarafından hazırlanan “Suyun Öyküsü: Burdur Gölü” adlı belgeselin galası 7 Haziran, Pazartesi günü Burdur'da gerçekleştirildi.

Yönetmenliğini Nurten Şalıkara, yapımcılığını Cavit Bilen’in üstlendiği belgeselde, Burdur Gölü’nün jeolojik yapısı, kirlilik ve kuraklık tehlikesi, çevresindeki yaban hayatı, bilinçli su tüketimini teşvik etmek için yürütülen eğitim ve modern sulama yöntemleri tanıtılıyor. Projenin tarafları olan üreticiler, köylüler, yetkililer ve Doğa Derneği görevlilerinin röportajlarına yer verilen belgeselde gölün sorunlarına ayna tutuluyor. Burdur Gölü ve çevresinde yaklaşık 1 yılda tamamlanan çekimlerle oluşturulan HD fotmatındaki 53 dakikalık belgeselde Burdur Gölü’nde yaşanan sorunların çözümlerine de ışık tutuluyor.

Burdur Gölü, Afrika-Avrasya kuş göç yolu üzerinde özellikle su kuşlarının konakladıkları ve kışladıkları tehdit altındaki alanlardan biri. Bu nedenle proje, dünya çapında yürütülen Kanatlar Altında Sulakalanlar/Wings Over Wetlands (WOW) Afrika-Avrasya Göç Yolu Projesi’nin bir parçası durumunda. Göç yolu üzerinde 11 sulak alanda yürütülen proje kapsamında Türkiye’de Burdur Gölü’nde yürütülen pilot projenin detayları belgeselde yer alıyor.

Buradasiniz: Home